Fysiek resultaat start met een belofte

Terug naar blog

Fysiek resultaat start met een belofte

zo 1 sep 2019 Artikelen

Alles start met taal. Je geeft je hele leven vorm door middel van taal. Je stelt continue vragen, je bedenkt redenen waarom iets wel of niet is gebeurd en je doet verzoeken. Hoe krijg ik dit voor elkaar? Zal ik dit nu wel of niet doen? Ik ben verkouden, dus vandaag ga ik niet sporten. Kun je mij uiterlijk maandag bellen? Wil je een kop koffie voor me zetten? 

Hoe krachtiger je taal is, hoe meer resultaten je in je leven behaalt. Nu vraag je jezelf misschien af hoe je door taal dan gezonder en vitaler wordt of hoe je door taal af kunt vallen en dat leg ik je hierna graag uit.

Elke actie die je onderneemt volgt uit een gedachte. Je bedenkt dat je boodschappen nodig hebt en je gaat naar de supermarkt. Je wilt graag beter in je vel zitten en je start met sporten. Dus de gedachten die je hebt leiden tot een actie. Die gedachten kun je op verschillende manieren vorm geven. Je kunt een wens uitspreken, je kunt iets hopen en je kunt er een belofte van maken. Die laatste variant van taal – een belofte – werkt veruit het beste. 

Een belofte stelt je in staat om iets wat er nu nog niet is te transformeren naar de realiteit. Door de belofte uit te spreken maak je jezelf verantwoordelijk om in actie te komen. Zonder actie gebeurt er namelijk niks. Om de belofte waar te maken, moet je iets doen of stoppen iets te doen. Met andere woorden, de belofte creëert urgentie. En daarom is een belofte zo krachtig. 

Maar, er is één probleem. We zijn heel goed in beloftes verbreken. We hebben gezegd calorieën bij te houden, drie keer in de week te trainen en dagelijks actief te zijn, maar toen waren er opeens allerlei redenen waarom dat toch niet is gelukt. Dus we hebben de beloofde acties niet gedaan en dan is er simpelweg ook niet het gewenste resultaat. 

Iedereen snapt dat het maken van een belofte en je daar aan houden voor je werkt. En dat de belofte verbreken niet werkt. Dus je wilt jezelf steeds afvragen of de belofte die je maakt een oprechte belofte is. En als dat niet zo blijkt te zijn: wat mist er? Wat kun je doen om de belofte waar te maken? Of moet je wellicht je belofte bijstellen, omdat je niet bereid bent om de oorspronkelijk belofte in te lossen?  Elk antwoord is oké, als je er maar eerlijk over bent. 

Maak oprechte beloftes, kom in actie, stop met het maken van excuses en dan is het fysieke resultaat dat jij voor ogen hebt binnen handbereik. Als je hier hulp bij kunt gebruiken, dan staan de Rebody coaches je graag te woord!

Deel deze blogpost: