Personal Trainer of Personal Coach

Terug naar blog

Personal Trainer of Personal Coach

ma 15 mrt 2021

Zo veel benamingen zijn er tegenwoordig voor een bepaald vak. Hoe weet ik nu het beste wie bij mij past? In deze blog wordt het verschil tussen een Personal Trainer en een Personal Coach in kaart gebracht. Een kleine preview… Bij de ene ben jij de held en bij de andere is de begeleider de held. Ze zullen je beiden goed kunnen helpen om je lichaam te laten veranderen, mits je met een bekwaam  begeleider aan de slag gaat.

Voeding

Zoals jullie wellicht weten is voeding een cruciale factor bij het veranderen van je lichaam. Een Personal Trainer zal een mooi voedingsschema voor je samenstellen en  je exact vertellen wat je moet eten en wanneer. Als je vragen hebt over je schema zal hij jou een duidelijk antwoord kunnen geven op je vraag.
Een Personal Coach heeft een onderwijzende stijl. Jouw coach zal jou leren hoe voeding werkt en hoe het voor jou kan werken. Wanneer jij begrijpt hoe het werkt kun je zelf je keuzes maken. Hierdoor kun je samen met je coach een patroon creëren wat bij jou past. De kans dat je dit langer volhoudt is hierdoor vele malengroter!

Training 

Tijdens een workout zal de Personal Trainer je bijstaan en exact vertellen wat van je verwacht wordt. Tien keer dit, supersets en daarna nog even crunches. Heerlijk om een uurtje te vlammen! Daarnaast zal je een energieboost krijgen van al het enthousiasme. Een Personal Coach zal jou meer centraal zetten in de workout. Leren hoe je lichaam werkt en je leert zelf keuzes maken. Welke oefeningen effectief zijn en passen bij jouw lichaam. Je leert verantwoordelijkheid te nemen voor jouw workout en je bent hierbij je eigen motivatiebron. 

Motivatie

Een Personal Trainer zal jouw motivatiebron zijn. Wanneer de trainer er is doe je net dat stapje extra en haal je alles uit jezelf. Een lekker uurtje zweten en gesloopt naar huis. De andere trainingen in de week gaan ook wel goed, maar mét trainer zet je je toch meer in  . Een Personal Coach zal jou leren je eigen motivatiebron te zijn. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een externe prikkel om te doen wat je afgesproken had. Na verloop van tijd zul je volledig zelfstandig je droomdoel najagen.

Educatie 

Daar waar een Personal trainer zal….. (?), zal een coach veel tijd… 

Een coach zal veel tijd investeren en er verantwoordelijkheid voor nemen, dat jij veel kennis kunt vergaren.   Geen quick-fix, maar hij zal je uitdagen en begeleiden om zelf oplossingen te vinden voor je probleem. Een trainer zal altijd klaarstaan met een antwoord op je vragen.

Uurtje of levensstijl?

Een trainer is voor een uurtje en een coach voor een levensstijl. Ben jij op zoek naar een tankstation, waar je motivatie kunt tanken dan zit je perfect bij een trainer. Wil jij liever werken aan een langdurig proces  waar je de motivatie voor het resultaat uit jezelf haalt, dan past een coach beter bij jou.

Wij gebruiken onze trainer- en coachpet afwisselend. De eerste fase zijn we vooral gericht op het zijn van een trainer. We leren je hoe je resultaat kunt behalen, hoe voeding werkt, hoe je het meest effectief kunt trainen en hoe je gemotiveerd kunt blijven.  Daarna zal de coachpet steeds vaker opgaan en zul je zelf op avontuur mogen gaan om antwoorden te vinden. Je coach zal je uitdagen om verder te kijken dan je neus lang is. Ook zullen je, eventueel, beperkende gedachten  onder de loep genomen worden, waardoor je deze kunt omzetten in krachtige overtuigingen.

Wil jij ervaren wat een coach voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

 

Auteursinformatie:
Jules Steegh is de headcoach van Rebody Herten. Dankzij zijn positieve uitstraling en energieke karakter krijgt hij mensen makkelijk met zich mee. In zijn werkzaamheden als headcoach kan hij zijn twee grootste passies combineren: sporten en het menselijk brein. Samen met zijn cliënten bouwt hij niet alleen een mooier en sterker lichaam, maar ook aan een krachtige mindset. Dit zorgt ervoor dat de geleverde resultaten geen incident, maar een gevolg zijn van consistent de juiste acties ondernemen.

Deel deze blogpost: