Een Hollandse maaltijd, lichtere variant.
Normaal gesproken zijn stamppotten voorzien van veel koolhydraten, heel handig als je wilt bulken, minder handig als je wilt cutten. Kijk voor jezelf wat het handigste is om te doen.
Bulken: meer aardappels en vlees toevoegen.
Cutten: minder aardappels toevoegen.
1. Schil de aardappels in grove stukken en kook ze in 20 minuten gaar.,de aardappel schillen en in grove stukken snijden.
2. Bak ondertussen in een koekenpan de steaktartaar gaar door 10 gram boter te smelten, aan beide zijden aan te bakken. Vervolgens een beetje water toe te voegen en het vlees te stomen met de deksel op de pan en laag vuur.
3. Voeg op het laatste minuut van de kooktijd van de aardappels de andijvie in delen toe en laat in 5 min. iets slinken. Neem de pan van het vuur.
4. Giet de aardappellen af en stamp het geheel met de overige 15 gram roomboter tot een puree.
5. Verdeel de stamppot over twee borden, als ook de het vlees. Voeg evt. peper naar wens toe.
Optioneel:
Wil je meer koolhydraten? Voeg dan meer aardappels toe.
Serveer evt. met mosterd.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per hele maaltijd: 884KCAL 65E 87K 30V
Voedingswaarden p.p.: 442KCAL 32,5E 43,5K 15V