Appelcake

Terug naar recepten

Appelcake

vr 7 aug 2020 Recepten
Bereidingstijd:

Het recept van de appelcake is geshikt voor een cake met in totaal 8 stukken.

  • 4 friszure appels a 600 gram
  • 2 eiwitten
  • 2 eieren
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 115 gram (spelt)meel
  • 7 gram bakpoeder
  • 35 gram vanille of naturel whey
  • Kruiden: vanillemerg en kaneel.
Appeltaart

Bereiding:

Benodigdheden:
Springvorm of siliconen bakvorm
Bakpapier

Zo maak je het: 
1. Verwarm je oven voor op 180C
2. Schil en snijd de appels. Meng ze met 15 gram suiker, vanillemerg en kaneel. 
3.  Leg /stapel de stukken appel op de bodem van een bakvorm gevuld met bakpapier. 
4. Klop de eieren en overige suiker luchtig, zodat je veel bubbeltjes krijgt. 
5. Voeg dan het meel toe samen met de whey,  klop voor nog eens 5 minuten. Is het beslag te 'droog'? Voeg dan scheutje melk toe. 
6. Giet het beslag in de bakvorm, over de appeltjes heen en schud/schuif voorzichtig heen en weer met de vorm,  zodat het beslag zich tussen de appeltjes mengt.
7. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten. 

Laat 20-30 minuten afkoelen en verwijder vervolgens de zijkanten van een springvorm. 

Voedingswaarde P.P.:
178KCAL 8,6E 30K 2,4V


Rebody App Waardes:

Deel dit recept: