Onverwacht bezoek, een verjaardag, of gewoon iets lekkers voor bij de koffie?
Met dit recept heb je in een handomdraai een heerlijke traktatie op tafel staan.
Afgebeelde voedingswaarden zijn per 10 stuks abrikozen-bonbons.
Voedingswaarde per bonbon:
Fruitbonbons met abrikozen: 50 KCAL 1E 7,2K 1,6V
Fruitbonbons met dadels: 50 KCAL 1E 8,8K 1,2V
(Let op: onderstaande ingrediëntenlijst is voor 10 stuks van beide varianten (totaal 20 bonbons) )
Abrikozen-bonbons (10 stuks):
1. Meng de abrikozen met de cashewnoten en 15 gram havermout in een keukenmachine. Doe de kokosrasp apart in een kommetje.
2. Verdeel de abrikozen-cashew massa in 10 porties en draai kleine balletjes in je handpalm.
3. Rol de balletjes lichtjes door de kokosrasp.
Dadel-bonbons (10 stuks):
1. Meng/maal de pompoenpitten in een keukenmachine tot kleine stukjes. Bewaar ze apart in een kommetje.
2. Meng vervolgens de dadels met de cacao, 15 gr havermout en speculaaskruiden in de keukenmachine.
3. Verdeel de massa in 10 gelijke porties en draai hier balletjes van.
4. Rol ze voorzichtig door de pompoenstukjes.
Wil je een anders smaak testen, volg dan altijd deze regel: gedroogd fruit en een beetje havermout of meel om het compacter te maken. En optioneel een smaakmaker toevoegen, zoals specerijen, noten of superfoods.
Enjoy!!