Wat heb je nodig: een cakeblik, bakpapier, een keukenmachine en een oven.
Optioneel: Serveer met een frisse salade
Serveer het in kleine blokjes als borrelhapje.
Vries plakken in, zodat je altijd een makkelijke 'lunch-to-go' hebt.
In plaats van kip kun je ook goed uitgelekte tofu gebruiken, echter veranderen dan wel de
voedingswaarden.
Onderstaande voedingswaarden zijn voor de hele cake (8 plakken).
Voedingswaarden per plak: 112 KCAL 12,5E 6,75K 3,9V
1. Verwarm de oven voor op 190C. Bekleed het cakeblik met bakpapier en zet apart.
2. Maal de kipfilet tot 'gehakt' in de keukenmachine.
3. Voeg de stukken brood en de spinazie toe aan het kip 'gehakt' en mix dit tot een geheel.
4. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe; het ei, de gesnipperde ui, knoflook, oregano, basilicum,
de zongedroogde tomaat en de pijnboompitten. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper(s)
en zout.
5. Schep het hartige beslag in het cakeblik en zet dit in de oven voor circa 40 minuten.
6. Neem het brood uit de oven, laat even afkoelen en snijd in 8 grote, stevige plakken.