Hongaarse stoofschotel

Terug naar recepten

Hongaarse stoofschotel

ma 29 jun 2020 Recepten
Bereidingstijd:

Deze Hongaarse stoofschotels is geïnspireerd op de Hongaarse Pörkölt en is geschikt voor 3 personen. 

  • 525 gram mager runderstoofvlees (of kalfsvlees)
  • 1 grote uit a 100 gram
  • 2 tenen knoflook
  • 15 gram bloemkool
  • 25 gram roomboter
  • 2 paprika's, 1 rood, 1 groen a 240gram
  • 150 gram champigons
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 100 ml rode wijn
  • 1 (runder)bouilllonblokje a 250 ml
  • 1 (runder)bouilllonblokje a 250 ml

Bereiding:

Braadpan

 Zo maak je het:

1. Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem.

2. Verhit de roomboter in een braadpan. Bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin.
3. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukken.

4. Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten.
5. Voeg het paprikapoeder  en overige kruiden over het vlees, bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee.
6. Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
Voeg de tijm toe en evt. nog extra andere kruiden naar wens.
7. Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes sudderen.

 

Optioneel: – Serveer evt. met rijst of brood.

– Voeg in laatste 30 minuten nog 4 geschoonde aardappels toe.

 

Voedingswaarde p.p.  : 329 KCAL 43E 11K 9V


Deel dit recept: