Het recept Kip Pilav met perziken is geschikt voor 2 personen
300 kipfiletblokjes
120 gram rijst
15 ml olijfolie
2 rode paprika’s a 280 gram
1 teen knoflook
1 ui a 60 gram
100ml groentenbouillon
1 el ketjap manis
2 tl sambal
240 gram perziken op sap
Bereiding:
Zo maak je het:
Bereid de tijst zoals vermeld op de verpakking
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de paprika’s, kipfilet en perziken in stukjes.Giet de olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook aan.
Giet de olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook aan.
Voeg na 2-3 minuten de stukjes kipfilet toe en een snuf zout en peper. Bak de kip voor 2 minuten aan en voeg daarna de paprika’s toe.
Voeg nu de sambal, tomatenpuree en ketjap toe, schep goed om en vervolgens voeg je de 100 ml bouillon toe. Laat het geheel a 10 minuten zachtjes pruttelen met een deksel op de pan.
Als laatste voeg je de perziken toe aan de kip. Schep goed om en verdeel dit samen met de rijst over twee borden.