Het recept kipkerrie met ananas en rijst is geschikt voor 2 personen
Dit heb je nodig:
2 kookpannen
1 Hapjespan met deksel
1. Kruid/marineer de kipfilet blokjes met kerrie, kurkuma, laat even apart staan.
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
3. Kook de sperziebonen in 5 minuten gaar.
4. Bak de kipfilet aan in de olijfolie in een hapjespan, samen met de teen knoflook, gesnipperde ui in 5 minuten.
5. Voeg de paprika samen met kokosmelk toe aan de kipfilet, zet het vuur lager, met deksel op de pan en laat het geheel stomen voor 12 minuten.
6. Voeg als laatste de sperziebonen en anasstukjes toe, meng alles goed door elkaar.
Serveer op een bedje van rijst.
Voedingswaarde pp:
583KCAL 47,5E 65K 15 V
Optioneel: Serveer eventueel met een handje kroepoek.
Dik de saus in door een lepel bindmiddel op te lossen in de saus.
Vervang de kip voor vegetarische kipstuckjes.
Voeg evt. een kneepje agave siroop toe voor een extra zoetje.