Lasagne Traditionale

Terug naar recepten

Lasagne Traditionale

ma 13 jul 2020 Recepten
Bereidingstijd: +/- 1 uur

Het recept lasagne traditionale is geschikt voor 4 personen

 

Benodigde ingrediënten:

  • 750 gram Mager rundergehakt
  • 1 ui a 55 gram
  • 6 lasagnebladen a 120 gram
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette a 325 gram
  • 1 aubergine a 290 gram
  • 150 gram champignons
  • 100 ml rode wijn
  • 500ml gezeefde tomaat
  • 1 blikje a 2 eetlepels tomatenpuree
  • 60 gram 30+ kaas
  • PAM spray
  • Kruiden: tijm, rozemarijn, chililpeper, oregano, basilicum, peper, zout.
Heerlijk recept voor huisgemaakte lasagne traditionale

Bereiding:

Nodig:
(Contact)Grill- pan
Oven
Ovenschaal, ingevet met PAMspray
Sauspan of hapjespan

Zo maak je het:
1. Schaaf of snijd de courgette en aubergine in dunne plakken van ongeveer 3 mm. Het beste kan je hier een kaasschaaf voor gebruiken.
2.Zet een grillpan aan en laat deze goed warm worden, evt. met PAMspray licht invetten.
Grill de linten courgette en aubergine leg deze apart. 
3. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
4. Voor de tomatensaus snipper je de ui en hak je de knoflook fijn. Fruit dit aan in een pan met PAMspray. Voeg het mager rundergehakt toe bak dit 5 minuten aan. Voeg kruide naar wens toe en de 100 ml wijn. Leg de deksel op de pan, zet het vuur wat lager en laat het gehakt stomen.
5. Voeg dan gesneden champignons toe en schep om bij het gehakt.
6. Als laatste de gezeefde tomaten en de tomatenpuree toevoegen als het vlees bijna gaar is. Breng de saus evt. meer op smaak met de kruiden naar wens en wat peper en zout. Laat de saus ongeveer 5 minuten pruttelen. 
Optioneel: Vul twee lege blikjes tomatenpuree met water en voeg deze toe aan de saus, zodat deze wat vloeibaarder wordt. 
7. Neem een ovenschaal en verdeel wat van de saus over de bodem van de schaal.
Leg hierop de lasagnebladen en daarop enkele linten courgette en aubergine. Verdeel daarover weer een laagje saus. Herhaal deze stappen totdat de saus op is. (Eindig met een laag saus)
8. Voeg als laatste de geraspte kaas toe.
 
9. Bak de lasagne 30 minuten af op 180 graden.
10. Laat de  courgette lasagne iets afkoelen voor je hem serveert.

Voedingswaarde p.p.: KCAL 649  51,5E 42K 26,5V

Optioneel: Steaktartaar vervangen (= een stuk slanker dan gehakt)


Rebody App Waardes:

Een heerlijk lasagne traditionale recept geschikt voor 4 personen

Deel dit recept: