Pasta slecht? Met dit recept helemaal niet!
Sowieso kun je niet praten over slecht of goed, maar de meeste pasta-gerechten bevatten veel koolhydraten en vetten, en dus veel caloriën. Met dit recept kun je echter met een gerust hart elke dag van de week pasta eten.
Voedingswaarde p.p.: 351KCAL 36E 32,5K 8,5V
De totale waardes voor dit 2-persoons gerecht vind je in de afbeelding.
Wil je toch wat extra vetten toevoegen? Kies dan in plaats van PAM spray voor olijfolie, en/of bestrooi met extra geraspte kaas.
Meer koolhydraten? MEER PASTA!!! ;)
1. Snipper de ui, snijd/pers de knoflook fijn. Kook alvast water in een pan en voeg de pasta toe zodra het water kookt.
2. 'Vet' een hapjespan in met PAM spray en bak de steaktartaar rul zoals normaal gehakt, voeg kruiden naar smaak toe. Advies: Bak eerst rondom aan, voeg dan de gesnipperde ui en knoflook toe, en bak vervolgens het geheel gaar met de deksel op de pan zodat het stoomt en de smaken goed vrijkomen.
3. Zodra het gehakt gaar is voeg je de tomatenpuree en 100 ml water toe. Goed omscheppen zodat het een mooie saus wordt. Is de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen zodat de smaken goed tot hun recht komen. Desgewenst voeg je nog wat extra kruiden toe.
4. Zodra de pasta beetgaar is, giet je deze af.
5. Maak de borden op; verdeel de pasta over de borden met daarover de saus en de geraspte kaas.
Smakelijk eten!!