Kip met rijst, maar net even anders ;)
Dit recept is voor 3-4 personen.
Voedingswaarden voor de hele maaltijd: 1513 KCAL 126E 181K 33V
Per persoon (berekend op 4 pers.): 378 KCAL 32E 45K 8V
1. Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui, knoflook en rode peper. Meng dit in een kom met alle kruiden en de sambal door elkaar. Masseer eventueel de kipfilet zodat de kruiden zich hechten aan de kip.
2. Voeg de kokosmelk toe aan het kip-kruiden mengsel. Voor een intensere smaak kun je dit een uur laten staan (niet persé nodig).
3. Zet een braadpan op hoog vuur en breng het kipmengsel aan de kook. Wanneer het kookt zet je het vuur lager, en met de deksel op de pan laat je de kip in 15 minuten gaar stomen. Zodra deze gaar is kun je 1 el agavesiroop toevoegen voor een licht 'zoetje'.
4. Kook de rijst ondertussen zoals je gewend bent.
Serveer de pittige kip met gesnipperde peterselie en/of koriander.
Eet smakelijk!!