Pompoenpuree met visstoofpotje

Terug naar recepten

Pompoenpuree met visstoofpotje

vr 23 apr 2021 Recepten
Bereidingstijd:

Het recept Pompoenpuree met visstoofpotje is geschitk voor twee personen

  • 400 gram koolvis (ontdooid of vers)
  • 400 gram pompoen
  • 1 rode paprika a 160gram
  • 1 ui a 50 gram
  • 100ml kokosmelk light
  • 20 gram allesbinder
  • 1 el rijstolie a 12 ml
  • Kerrie
  • Kurkuma
  • Chilipeper
  • Peper
  • Zout
Recept pompoenpuree met visstoofpotje

Bereiding:

  1. Snijd de paprika in reepjes en de ui fijn. De pompoen in blokjes. 
  2. Zet een pan water samen met de pompoen op het vuur en kook deze gaar binnen 15 a 20 minuten. 
  3. Verhit een hapjespan de olie. Zet het vuur laag en bak de ui glazig samen met kerrie, kurkuma en chilipeper naar wens.
  4. Als de kruiden beginnen te geuren voeg je de koolvis toe. Alsmede de rode paprika en kokosmelk. Schep alles om. Zet een deksel op de pan en breng het zachtjes tegen de kook aan en laat het afgedekt op laag vuur 20 min. zacht  stomen. 
  5. Dik de saus van het stoofpotje wat aan met allesbinder tot een homogene saus. 
  6. Giet de pompoen af en pureer het geheel tot een puree. 
  7. Serveer de puree met het visstoofpotje on top. 

Optioneel: 

  • Voeg nog extra afgekookte rijst toe voor meer koolhydraten.
  • Voeg meer groenten toe aan het stoofpotje, geheel naar wens.

Voedingswaarde voor het gehele gerecht: 750KCAL 79E 57K 21V
Voedingswaarde p.p.: 375KCAL 39,5E 39,5K 10,5V

Meer recepten bekijken? Klik hier voor de recepten pagina.


Rebody App Waardes:

Pompoenpuree met visstoofpotje, lekker en gezond

Deel dit recept: