Rebody Vegetarische aardappeltortilla

Terug naar recepten

Rebody Vegetarische aardappeltortilla

do 2 sep 2021 Recepten
Bereidingstijd:

Het recept vegetarische aardappeltortilla is geschikt voor 9 stukken en dient als borrelhapje of lekkere tussendoortje.

  • 600 gram aardappelschijfjes
  • 140 gram vega spekreepjes
  • 3 eieren
  • 2 ei-eiwitten
  • 50 gram ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram 30+ kaas
  • Kruid met gerookte paprika, paprikapoeder, peper, zout, chili.
Recept Rebody Vega aardappeltortilla

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200C. 

  2. Meng de eieren, de knoflook tenen uitgeperst en een uitje gesnipperd, door elkaar. 

  3. Meng in een kom de aardappelschijfjes met de vega spekreepjes en het eiermengsel. Schep om. 

  4. Neem een ovenschaal, leg er een bakpapier in. Giet hierin het aardappelmengsel in. Maak af met de geraspte kaas. 

  5. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven totdat het goed gestold is.

 

Optioneel: 

  • Meergroenten? Rode paprika toevoegen. 

  • Meer hapjes? Snijdt ze nog kleiner in kleinere stukjes. 

  • Toch vlees? Voeg dan echte opgebakken, magere spekreepjes toe. 

 

Voedingswaarde hele tortilla: 1331 KCAL 102E 128 K 43V
Voedingswaarde per persoon (berekend over 9 hapjes): 147,9 KCAL 11,3E 14,2K 4,8V


Rebody App Waardes:

Voedingswaarde Aardappeltortilla vegetarische spekjes

Deel dit recept: