Met dit romige pasta recept maak je 2 porties. Je hebt twee kookpannen en een hapjespan nodig.
Per persoon zijn dit de waardes: 471 KCAL 44,5E 38,5K 15V
(In de afbeelding vind je de totale voedingswaardes voor 2 personen)
Optioneel kun je wat extra geraspte kaas en verse basilicum toevoegen. En voor wat extra vetten kun je verse zalm met huid gebruiken, deze is namelijk wat vetter.
1. Snipper de ui. Snijd/Pers de knoflook fijn en snijd de broccoli fijn. Breng alvast water aan de kook. Zodra deze kookt kan de pasta erin.
2. Kook in een andere pan de broccoli beetgaar.
3. Snijd de zalm in blokjes.
4. In een hapjespan (met anti-aanbaklaag) voeg je een eetlepel verse pesto toe met 50 ml kookroom, de gesnipperde ui en knoflook. Bak hierin de stukjes zalm gaar (evt. met deksel op de pan stomen).
5. Zodra de broccoli gaar is, giet je deze af. Snijd de broccoli in fijnere stukken.
6. Zodra de pasta beetgaar is, giet je ook deze af. Voeg zowel de broccoli als de pasta toe aan de hapjespan met zalm en voeg overige kookroom en pesto toe.
Schep alles goed om en smullen maar!