Ben jij het nieuwe Nederlandse baktalent? Nee? Dat maakt ook helemaal niet uit, want zelfs als je geen baktalent bent is dit gerecht prima te maken! Lees nu verder om te zien hoe jij dit lekkere tussendoortje zelf kan maken.
Zo maak je het:
1. Leg in een bakblik een vel bakpapier.
2. De bodem: meng alle ingrediënten met elkaar tot een deegbal. Is het deeg te droog, voeg dan wat water toe, zodat het deeg iets minder kruimelig is.
3. Bedek de bodem van het bakblik/bakpapier met het deeg, druk goed plat en zet 15 minuten in de koelkast.
4. De vulling: Doe alle dadels met het vanille merg in een keukenmachine, totdat je een smeuïge karamel krijgt.
5. Haal het bakblik uit de koelkast en smeer de dadel- karamel gelijkmatig uit.
6. Voor de topping: Smelt de chocolade au bain marie en giet deze over de laag dadel- karamel.
7. Laat de Sinner Shortbread koud worden in de koelkast a 30 minuten. Vergeet niet na 10 minuten stukken te snijden van je shortbread, anders breekt de chocolade.
Voedingswaarde per stuk:
148,6 KCAL 4,8E 9,3K 9,75V
Heb jij nou moeite om gezond te blijven eten tijdens de lockdown en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Bekijk dan ons online CoFit-20 programma.