Vandaag vegetarisch: Linzensalade met vega schnitzel

Terug naar recepten

Vandaag vegetarisch: Linzensalade met vega schnitzel

ma 24 mei 2021 Recepten
Bereidingstijd:

Het recept Linzensalade met vega schnitzel is geschikt voor twee personen.

 

  • 2 aubergines
  • 200 gram linzen
  • 200 gram (tros)tomaat
  • 2 el a 24ml olijfolie
  • 50 gram kwark
  • 2 vega schnitzels a 200 gram
  • 2 el Oregano
  • 2 takjes Munt
  • Peper en zout
Gerecht Linzensalade met vega schnitzel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 230 graden C of op de hoogste ovenstand. 

  2. Prik wat gaatjes in de aubergines. 

  3.  Leg de aubergines op een bakpapier beklede bakplaat en schuif deze in de oven voor ongeveer 1 uur. Tussentijds keren. 

  4. De laatste 10 minuten van de baktijd van de aubergines, leg je ook de tomaten erbij. 

  5. Laat de aubergines even afkoelen en schraap met een vork het vruchtvlees eruit. De schil mag weggegooid worden. De tomaten mogen ook uit de oven en haal je het velletje eraf. 

  6. Nu leg je de vega schnitzel in de oven en bak deze af in gewenste tijd zoals op de verpakking staat. 

  7. Voeg de aubergine, tomaat, olijfolie, linzen, oregano, citroensap, peper en zout bij elkaar en schep goed om. 

  8. Serveer de vega schnitzel samen met de linzensalade en on top een beetje kwark met munt. 

 

Voedingswaarde voor het gehele recept: 975 KCAL 58E 76K 44V
Voedingswaarde per persoon: 488 KCAL 29E 38K 22V

 

Meer recepten bekijken? Klik hier voor de recepten pagina.

 


Rebody App Waardes:

overzicht voedingswaardes Linzensalade met vegaschnitzel

Deel dit recept: