Er wordt wel vaker gezegd dat we met zijn allen eens wat vaker vegetarisch moeten eten. Wat gaat er dan boven een heerlijke vegetarische lasagne?
Voor 4 of 2 personen.
Recept:
1. Snij de courgette in plakken van ongeveer 3 mm. Het beste kan je hier een kaasschaaf voor gebruiken.
2.Zet een grillpan aan en laat deze goed warm worden, evt met PAMspray licht invetten.
Grill de linten courgette in de grillpan. Eveneens de schijfjes aubergine.
Laat de courgette uitlekken op een keukenpapiertje. Dep ze goed droog anders wordt je lasagne erg nat.
3. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
4. Voor de tomatensaus snipper je de ui en hak je de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat PAMspray. Voeg het vegetarisch gehakt toe samen met wat kruiden.
5. Voeg de tomatenpassata toe en breng de saus op smaak met de kruiden naar wens en wat peper en zout. Laat de saus ongeveer 5 minuten pruttelen.
6. Neem een ovenschaal en verdeel wat van de saus over de bodem van de schaal.
Leg hierop de courgette linten/ schijfjes aubergine. En verdeel daarover weer een laagje saus. Herhaal deze stappen totdat de saus op is.
Eindig met een laag courgette/aubergine met daarop de geraspte 30+kaas.
7. Bak de courgette lasagne in ongeveer 10 minuten af op 180 graden.
8. Laat de Vegetarische Lasagne iets afkoelen voor je hem serveert.
Voedingswaarde hele lasagne: KCAL1079 E127 K81 V21
Wij hebben de hele lasagne in 4-en gedeeld.
Voedingswaarde dan p.p.: KCAL 270 32E 20K 5V
Zoals je ziet zijn de waarden prima en kan het recept makkelijk ook voor 2 personen geserveerd worden
Bon appetit