Vijgen Salade met kip on the side

Terug naar recepten

Vijgen Salade met kip on the side

di 29 sep 2020 Recepten
Bereidingstijd:

Het recept vijgen salade met kip on the side is geschikt voor twee personen.

  • 1 blik witte bonen, reuzen of cannelini, uitgelekt a 240 gram
  • 2 vijgen a 115 gram
  • 1 rode ui a 55 gram
  • 50 gram Apetina 10% kaas
  • Gemengde salade, liefst met rucola erin 75 gram
  • Pijnboompitten a 15 gram
  • 1el olijfolie a 15 gram
  • 1 el balsamicoazijn a 15 gram
  • 5 takjes peterselie, fijngesneden
  • 2 takjes basilicum, fijngesneden
  • 400 gram gemarineerde kipfilet
  • peper en zout naar wens
  • Hapjespan
  • Kom
  • Twee borden

Bereiding:

  1. Rooster de pijnboompitten in de hapjespan, zet even apart. En bak  in diezelfde pan de gemarineerde kipfilet gaar, evt. met deksel op de pan stoven.
  2. Laat de bonen uitlekken in een zeef en giet deze over in een kom. Snijd de rode ui in ringetjes. Snijd de vijgen in mooie partjes en zet ook deze even apart (vergeet niet de harde topjes van de vijg eraf te snijden). 
  3. Meng de olijfolie met de azijn, peterselie en ui. Giet dit over de bonen en laat 5 minuten marineren. Meng de salade erdoor en verdeel de salade over twee borden.
  4. Verdeel de basilicumblaadjes en vijgen over de salade.
  5. Verdeel de pijnboompitten en de Apetina kaasblokjes over de salade.

Voedingswaarde p.p.: 583KCAL 56,5E 26,5K 25V

 

Optioneel:
Apetina vervangen door feta of blauwe kaas. 
Kipfilet vervangen door een vegaburger, vis of biefstuk on the side.


Rebody App Waardes:

Deel dit recept: