Heerlijk Broodje Visburger met Mierikswortelsaus

Broodje Visburger met Mierikswortelsaus

Ingrediënten

Delen

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on print

Bereiding

Waarom een visburger kopen als je hem ook zelf kunt maken? 

Wat heb je hiervoor nodig? Een keukenmachine, een hapjes- of grillpan, een mengkom, en eventueel een burgerring. 

 

Voedingswaarde per burger: 365KCAL 36E 44K 4V

Meer vetten? Bak dan de visburger in boter of olie. 

  • Dep de vis droog en snijd in stukken. Doe de visstukken in de keukenmachine samen met het ei-eiwit, peper, zout, 1 el dille (de rest van de dille gebruiken we straks voor de saus) en het sap van een halve limoen. Hak het mengsel fijn en doe het dan in een mengkom.

  • Voeg de paneermeel toe en meng goed door elkaar. Maak vervolgens twee burgers met de hand of gebruik hiervoor het keukenhulpje: de burgerring.

  • Verhit in een hapjespan/grillpan wat PAM spray. Bak de visburgers in ongeveer 10 minuten gaar.

  • Maak ondertussen de saus van de kwark, friteslijn, mierikswortel en 1 el dille.

  • Snijd het broodje doormidden, beleg met wat saus en ijsbergsla, de visburger en nog een toefje saus.

  • Smullen maar!

Heerlijk Broodje Visburger met Mierikswortelsaus

Reacties op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *