fbpx
Hartige Cake met Kip en Spinazie
Heerlijke Hartige Cake met Kip en Spinazie

Ingrediënten

Delen

Bereiding

Wat heb je nodig: een cakeblik, bakpapier, een keukenmachine en een oven. 

Optioneel: Serveer met een frisse salade

 

Serveer het in kleine blokjes als borrelhapje.

Vries plakken in, zodat je altijd een makkelijke ‘lunch-to-go’ hebt.

In plaats van kip kun je ook goed uitgelekte tofu gebruiken, echter veranderen dan wel de voedingswaarden.

Voedingswaarden per plak: 112 KCAL  12,5E   6,75K   3,9V

  • Verwarm de oven voor op 190C. Bekleed het cakeblik met bakpapier en zet apart.

  • Maal de kipfilet tot ‘gehakt’ in de keukenmachine.

  • Voeg de stukken brood en de spinazie toe aan het kip ‘gehakt’ en mix dit tot een geheel.

  • Voeg dan de rest van de ingrediënten toe; het ei, de gesnipperde ui, knoflook, oregano, basilicum, de zongedroogde tomaat en de pijnboompitten. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper(s) en zout.

  • Schep het hartige beslag in het cakeblik en zet dit in de oven voor circa 40 minuten.

  • Neem het brood uit de oven, laat even afkoelen en snijd in 8 grote, stevige plakken.

Heerlijke Hartige Cake met Kip en Spinazie

Meer
artikelen