Heerlijke Mini Cheesecakejes

Ingrediënten

Delen

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on print

Bereiding

Wie houdt er nu niet van cheesecake? Met dit recept maak je 10 mini cakejes, die er ook nog eens prachtig uitzien! De perfecte verwennerij voor elke gelegenheid!

 

Voedingswaarde per mini cakeje:  154,3 KCAL   7,9E   19,9K   4.4V

  • We beginnen met de bodem. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Zeef de bloem en cacao in een mengkom. Voeg dan de kokosbloesem/ vanille suiker, het bakpoeder en het zout toe en zet dit even apart.

  • Smelt de kokosolie in een pannetje. Haal van het vuur en voeg de agave-siroop en vanille toe. Giet dit in de kom met bloem en roer het eiwit hier ook meteen even doorheen, totdat je een mooi koekjesdeeg hebt (het wordt een beetje een drogere deegbal).

  • Verdeel vervolgens het deeg in de vormpjes, druk aan zodat het goed is verdeeld.

  • Bak de bodempjes in circa 10-15 minuten (half)gaar. Laat volledig afkoelen.

  • Neem de ingrediënten van de vulling en meng alles door elkaar behalve de jam en het fruit.

  • Verdeel het mengsel vervolgens over twee kommen.

  • In 1 kom meng je de vulling met 25gram rode vruchtenjam en 15 gram rood fruit. In de andere kom meng je de vulling met 25 gram citrusjam en rasp (zest) van 1/4 sinaasappel.

  • Als de bodempjes volledig zijn afgekoeld, verdeel je de vulling over de vormpjes.

  • Nu bak je de mini- cheesecakes ongeveer 20 minuten op 200 graden. Laat vervolgens goed afkoelen en zet de cakejes dan nog 1 à 2 uur in de koelkast.

  • Als extra decoratie leg je op de mini cheesecakes wat citrusrasp of een stukje fruit.

  • Laat het smaken! 

Heerlijke Mini Cheesecakejes

Reacties op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *