Heerlijke Moussaka (Slanke versie)

Moussaka (Slanke versie)

Ingrediënten

Delen

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on print

Bereiding

Dit moussaka recept, voor 2 personen, is een slankere versie van het traditionele Griekse gerecht. 

Voedingswaarde p.p.: 483 KCAL 50E 32K 15V

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.  

  • Grill de aubergine-plakken op de contactgrill met een beetje PAM Spray. Leg ze op een bord apart zodra ze zachter zijn geworden. 

  • Rul de steaktartaar, net als gehakt, in een pan gaar. Voeg de ui en geperste knoflook toe. Kruiden met oregano, tijm en kaneel naar wens. 

  • Als de tartaar gaar is, voeg je tomatenpuree en gezeefde tomaat toe. Eventueel extra kruiden met oregano, tijm en kaneel naar wens. 

  • Bedek de ovenschaal met 2 op elkaar gestapelde aubergine plakken (ik had er 4 voor de onderste laag). Vervolgens bedek je deze laag met tartaarsaus. Je maakt dit af met telkens een laag aubergine en dan tartaarsaus. Eindig altijd met saus!

  • Als laatste verdeel je de geraspte kaas over de ovenschaal en zet je de schaal +/- 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  • Eet smakelijk!

     

     

Heerlijke Moussaka (Slanke versie)

Reacties op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *