Check ook deze transformaties

Anika

Terug naar resultaten

Anika

"Ik had zo'n beetje geaccepteerd dat ik zo was en dat ik er niet echt wat aan kon doen."


toppervandeweek

Ik kan haast niet beschrijven hoe ongelooflijk trots ik ben op Anika. In 15 maanden tijd, is ze ruim 41 kg afgevallen. Van een ongezond naar een perfect gezond BMI, meerdere kledingmaten minder, laarzen die veeel te ruim werden, en zelfs ringen die kleiner gemaakt moesten worden. Een terechte Rebody-topper! 

rebodytopper

Coach Juul over Anika's transformatie:

Anika laat me nog steeds elke meting versteld staan van de resultaten die ze blijft boeken. Ik sta haar dan ook regelmatig met open mond aan te gapen, omdat ik nog steeds niet kan geloven dat dit hetzelfde meisje is als het meisje dat destijds mijn kantoor binnenwandelde. De foto's zijn het bewijs van haar lichamelijke transformatie en ik ben heel blij dat ik ook haar persoonlijke metamorfose van dichtbij heb mogen meemaken, wat een verschil! 

Na elke evaluatie met Anika, kan ik niet wachten om mijn enthousiasme te delen met iedereen die ik tegenkom op kantoor. Over hoe goed ze bezig is, en hoeveel ze al is afgevallen. In tegenstelling tot mij, blijft Anika altijd de rust zelve met haar bescheiden reactie, alsof het een doodnormale prestatie is. En dat maakt het nou net zo leuk om nog wat extra op te scheppen :P 

Heel veel respect en een diepe buiging voor al je doorzettingsvermogen in de sportschool, ook al is het nog steeds niet je hobby (stiekem denk ik dat je het best een beetje leuk vind ;) ), en alle tijd en energie die je hebt gestoken in het bijhouden van je voeding en het loggen van je trainingen om zo tot dit fantastische resultaat te komen. Bedankt voor het opvolgen van mijn adviezen en je vertrouwen, ook namens de rest van het team!

Ik ben heel blij dat we de begeleiding nog even doorzetten, want ik kan niet wachten om te zien wat je nog meer in je mars hebt! Ik zeg: To be continued... ;) 

Ps. Dat #teamjuul shirtje heb je sowieso dubbel en dwars verdiend! :D 

 

Anika's verhaal:

Eind november 2017 liep ik naar binnen bij Rebody voor een intakegesprek met Juul, half december had ik mijn eerste meting. Ik kampte al jaren met rugklachten. Dat ging op dat moment al een stuk beter, maar door de rugklachten had ik al een aantal jaar bijna niet gesport en in combinatie met een kantoorbaan, schiet dat niet echt op. Het werd tijd om daar wat aan te gaan doen. Ik ging naar binnen met het doel om vooral sterker en fitter te worden. En ja, er mochten ook wel een aantal kilo’s vanaf. Dat was nooit mijn hoofddoel en ik ben daar ook nooit echt mee bezig geweest. Ik was altijd al wat aan de zware kant en had zo’n beetje geaccepteerd dat ik zo was en dat ik er niet echt wat aan kon doen.

Na het intakegesprek zag ik vooral op tegen het eten. Het calorieën tellen. Ik had wel eerder gehoord dat mensen dat deden en dat klonk me altijd zo belachelijk in de oren. Zoveel gedoe, constant bezig zijn met wat je eet en drinkt. Ik linkte dat vooral aan niet meer kunnen eten wat je lekker vindt. Daarnaast zag ik ook wel op tegen de 3 keer per week krachttraining. Ik had altijd al een hekel aan fitness. Ik vind het trouwens nog steeds niet echt leuk.

Na een paar weken nadenken, heb ik de knoop doorgehakt en ben ik begonnen. Dat is inmiddels 15 maanden en ruim 41 kilo geleden. Ik heb in die tijd veel geleerd van Juul en de andere Rebody-trainers. Ik heb het natuurlijk voor een groot gedeelte zelf gedaan, maar zonder de hulp, kennis en ondersteuning van het team van Rebody, was het me niet gelukt. De eerste weken was het werken met de app voor de eetschema’s erg confronterend. Wanneer je producten gaat invullen, zie je pas hoeveel je eigenlijk op een dag binnenkrijgt. Het was erg wennen en in het begin was ik praktisch dag en nacht bezig met de schema’s in mijn hoofd. De eerste maanden was het ook vooral zoeken naar alternatieven om toch dezelfde dingen te kunnen blijven eten als daarvoor.

Na een paar maanden ging dat vanzelf en was ik er niet echt meer mee bezig. In het begin vulde ik in het weekend een eetschema in voor de hoofdmaaltijden voor de rest van de week. Op die manier hoefde ik niet echt meer na te denken over wat ik ging eten en wist ik aan het begin van de dag wat ik nog over had voor de extraatjes. Op deze manier hield en houd ik het goed vol. Je mag eten wat je wil, zolang je maar binnen je vastgestelde waardes blijft. En een keer een dagje een beetje cheaten kan geen kwaad. De dag(en) erna gewoon weer wat compenseren. Een lekker ijsje bij Clevers kan dus nog steeds ;).

Het trainen gaat met ups en downs. Nog steeds. Soms gaat het weken goed, en dan een paar weken wat minder. Dan lukt het even niet om te gaan, of gaat het tijdens het trainen zelf niet zo lekker. Daar kan ik erg van balen. De knop is nu wel om. Ik vind het nog steeds niet leuk, maar ik ga. En wanneer het een keer niet zo lekker gaat tijdens een training, dan is dat zo. Ik heb gedaan wat ik kon en ik zie de volgende keer wel weer hoe het dan gaat.

Ik wist van tevoren niet wat ik ervan moest verwachten, maar op de eerste meting was ik al 1 kilo kwijt en dat was de eerste van velen. Inmiddels is mijn vetpercentage dusdanig gezakt dat ik met bulken ben begonnen. Heerlijk, weer meer eten! Nu is het wel een kwestie om deze extra calorieën op een goede manier te spenderen en te blijven sporten. Die oude, veel te grote kleren, zijn weggegooid en komen nooit meer in de kast!

Ik heb het hele proces bij Rebody als heel erg positief en prettig ervaren en heb dan ook absoluut geen spijt dat ik eraan ben begonnen. Op die paar momenten na dat Juul weer een leuke nieuwe oefening (lees marteling) had bedacht ;).  Ik ben ervan overtuigd dat dit voor iedereen kan werken. Een enkele uitzondering daar gelaten. Wanneer je dit echt wilt, je ervoor inzet, en serieus met alle kennis en adviezen van de toppers van Rebody aan de slag gaat, kan iedereen zulke resultaten behalen. Wat je doel ook is!


rebodytransformatie