Check ook deze transformaties

Romina

Terug naar resultaten

Romina

75 cm in 60 maanden'Wanneer moet ik gaan sporten, ik heb er geen tijd voor', 'ik voel me goed', 'ik heb geen moeite met mijn gewicht', 'ik ben geen sporter', 'ik hoef geen maatje 36', 'ik heb er geen geld voor'. Iemand die te zwaar is, herkend zich vast in mijn smoesjes om maar niet te hoeven afvallen en te gaan sporten. Een aantal jaar geleden was ik al eens afgevallen tot 80 kilo, maar de laatste jaren waren erg moeilijk voor mij en na twee zwangerschappen was ik maar liefst aangekomen tot 110,7 kilo

Hoe meer je gaat wegen, hoe groter de stap wordt om er iets aan te doen. Ik schaamde me voor mijn gewicht. Mijn zusje was degene die mij over de streep trok om toch te gaan praten met Kevin. Ze zeurde me dagen aan mijn kop en overtuigde me om het gewoon een maand te proberen. Om van haar gezeur af te zijn, heb ik het gedaan. Ik maakte kennis met Kevin en had er direct een goed gevoel bij. Hij kon me precies vertellen wat er mis ging in mijn lichaam en het bleek dat ik veel te weinig at en een stofwisseling had van niks.

Tijdens de eerste twee weken moest ik zoveel eten dat ik er soms misselijk van werd. Ik was dat totaal niet gewend. Ik kreeg een trainingsschema van Kevin waarmee ik aan de slag kon. Het sporten wendde al snel en ik ging zelfs alleen sporten. Kevin steunde me enorm en gaf me tips hoe ik aan mijn eiwitten kon komen en dat het heel belangrijk was dat ik ook vetten nam. Hij moest enorm zijn best doen om alle clichés over afvallen uit mijn geheugen te schrappen. Na twee weken was ik 4 kilo afgevallen en 12 cm minder in omvang. Na drie maanden was ik 15 kilo afgevallen en was ik in omvang ruim 40 cm afgevallen.

Nu zes maanden later ben ik bijna 25 kilo afgevallen en 75 cm minder in omvang. Nog steeds helpt Kevin mij als het even tegen zit en is hij mijn stok achter de deur bij het maken van schema's. Verder laat hij me ook inzien dat het niet altijd meer zo snel gaat als ik graag zou willen en dat dit ook juist goed is. Mijn lichaam heeft daardoor ook tijd om zich aan te passen. Ik begon dit avontuur met ruim maat 46 en XXL. Inmiddels past M me uitstekend en draag ik broeken van maat 38. Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik dit voor het laatst aan heb gekund.

In april 2014 ren ik samen mijn zusje de 10 km met als doel voor de zomer bikiniproof te zijn. Een bikini die ik nog nooit aan heb gehad, maar met de hulp van Kevin en een portie doorzettingsvermogen ga ik dit zeker halen.